T: 024 66 34 303

Menu

Praktijk Rijles

Wij lessen in een BMW 318D. Deze lesauto is met zorg door ons uitgekozen, omdat wij gezocht hebben naar een goede, wendbare en hanteerbare auto. Hierdoor is de omgang met de auto zelf eerder onder de knie te krijgen.
Van elke leerling wordt een rij-rapport bijgehouden. Dit rapport neemt de leerling na elke les mee naar huis, en kan daarin zijn vorderingen of eventuele fouten nog eens nalezen. Tevens is in deze leskaart een afsprakenkaart verwerkt, evenals telefoonnummer van de rijschool.
Omdat veel mensen een rij-examen best spannend vinden, zorgen wij ervoor dat u ook voor het examen zelf goed voorbereid bent. Tijdens de opleiding kan er op verzoek een proef-examen worden afgenomen waarna er een beoordeling volgt. U kunt ook een Tussen Tijdse Toets afleggen, dit is een proefexamen met een examenator van het C.B.R. Zo kunt u vast even “wennen”.
AANVRAAG PRAKTIJKEXAMEN
Het praktijk-examen wordt met TOP internet aangevraagd. Dit houdt in dat wij het hele aanvraagprincipe in eigen beheer houden waardoor wij de wachttijden beter in de hand hebben.

BENODIGDHEDEN VOOR HET PRAKTIJKEXAMEN:
1. Oproepkaart (deze wordt verstuurd door de rijschool)
2. Geldig legitimatiebewijs
3. Geldig theoriecertificaat (is tegenwoordig digitaal)

Zodra uw examendatum bekend is, ontvangt u van ons een oproepkaart met plaats, datum en tijdstip van het examen. Vergeet niet de examenbescheiden mee naar het examen te nemen.
Op verzoek van de leerling kan de instructeur het examen in de auto bijwonen. Voor ieder examen raden wij iedere examenkandidaat aan nog een half uurtje te rijden, waardoor men alvast aan het verkeer kan wennen.
Direct na afloop van het examen ontvang je de uitslag. Geslaagd? Jouw gegevens worden digitaal verzonden naar het CBR. Als je naar de gemeente gaat om je rijbewijs aan te vragen, de gemeente raadpleegt dit register en kunnen dan zien dat je geslaagd bent. Vergeet met het aanvragen van je rijbewijs bij de gemeente, één recente pasfoto’s mee te nemen en een geldig legitimatiebewijs.

Gezakt, waar we niet van uit gaan, maar mocht dit toch het geval zijn dan worden jouw gegevens elektronisch verzonden naar onze rijschool. Op dit uitslagformulier staan de onderdelen die onvoldoende zijn. Deze kunnen dan met de instructeur besproken worden zodat daar op toegespitst kan worden tijdens de rijlessen.
Mocht het geplande examen wegens zeer bijzondere omstandigheden, door ons veroorzaakt, onverwachts niet doorgaan, heeft u bij ons recht op een gratis herexamen en twee gratis rijlessen.
Waarschijnlijk heeft u na het bekijken van deze informatie een globale eerste indruk van onze rijschool en manier van opleiden kunnen krijgen.
Mocht u na het doorlezen van deze website toch nog vragen hebben, aarzelt u niet om contact met ons op te nemen. Wij stellen het op prijs u een keer bij de rijschool te mogen begroeten.

Telefoonnummer: 024-6634303 of mobiel nummer: 06-15965909.

Graag tot ziens bij:
ACTIEF RIJOPLEIDING